CMS

Een CMS (Content Management System) is tegenwoordig dé basis voor het bouwen van een website. Er zijn twee belangrijke voordelen,

  1. een gebruiker kan zelf inhoud aan de website toevoegen zonder kennis van opmaaktalen. Kennis van een tekstverwerker is genoeg.
  2. inhoud en ontwerp zijn grotendeels gescheiden. Binnen het ontwerp is een gedeelte gereserveerd voor de inhoud zoals tekst, afbeeldingen en/of video fragmenten.

Er bestaan vele systemen waardoor de keuze voor een CMS niet zo éénvoudig is. Gelukkig zijn er een aantal systemen erg populair, zoals WordPress, Joomla en Drupal. Deze systemen hebben voor- en nadelen. Voor de website ontwikkelaar loopt de moeilijkheidsgraad op van WordPress, Joomla naar Drupal. Voor de gebruiker is WordPress heel toegankelijk om mee te werken, maar Joomla en Drupal zijn ook goed te gebruiken.

 

wordpress-logo-stacked-rgbWordPress kan men kiezen indien de site snel opgezet moet worden en niet veel eisen stelt t.a.v. veranderingen aan layout en inhoud.
druplicon.smallDrupal blinkt uit in dynamiek w.b. de layout van de webpagina’s. Men kan hierbij denken aan pagina’s met nieuws.
Joomla Logo Vert Color FLAT SloganJoomla kent zeer veel mogelijkheden tot uitbreiding (modules) en is prettig in gebruik wanneer er met veel items (tekst, foto’s) gewerkt moet worden.